Separatie de culoare

  • In momentul in care un document se pregateste pentru film sau placi tipografice, in scopul crearii conditiilor propice pentru procesul de tiparire, se ia in considerare faptul ca, la final, acesta va fi descompus in mai multe plane de culoare: CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, BlacK) sau/si culori Pantone (culori prelucrate). In cadrul tipografiei GrafX, folosirea programelor precum Corel Draw sau Adobe InDesign® sunt solutiile optime pentru realizarea documentelor ce urmeaza a fi tiparite – multumita faptului ca acestea detin setari speciale pentru separatii, overprint, imposer etc.

    Monitoarele decodifica semnalul electric si genereaza culorile RGB (Red - rosu, Green - verde, Blue – albastru) prin suprapunere de lumina. Cand nu exista niciun fel de lumina se va genera culoarea neagra in mod automat, in timp ce in momentul in care intensitatea prin cele trei canale este maxima se va obtine culoarea alba. Teoretic, s-ar putea tipari cu spatiul de culori RGB, insa datorita imperfectiunii hartiei, cernelii, masinilor de tipar, se foloseste spatiul CMYK - astfel ca negrul, care se tipareste ultima data, sa acopere aceste imperfectiuni.

    La o lucrare pretentioasa este indicat ca imaginile, textele si obiectele colorate sa fie atent combinate, mai ales cand se lucreaza cu tipul de culori Pantone, pentru ca la sfarsit sa nu rezulte culori amestecate pe care utilizatorul nu le doreste.



Vezi toate produsele si serviciile oferite de GrafX

Daca nu gasesti informatiile pe care le cauti, contacteaza-ne.

GrafX